Workshops

Dansen, beat createn, zingen of toch liever acteren? Het kan allemaal bij SHINE. SHINE biedt verschillende workshops aan voor kinderen en jongeren. De deelnemers krijgen les in de discipline die zij leuk vinden, of in meerdere disciplines. Prijs op aanvraag. Neem hiervoor contact met ons op.

Hip Hop

Danslessen in de stijl hiphop op een stevige beat. In deze workshop worden  nieuwe dansen aangeleerd. Daarnaast komen er ook nieuwe tricks en bewegingen aan bod die de leerlingen leren samen te voegen tot een echte choreografie.

Danstheater

Zelf aan de gang gaan met bewegingen. Door middel van spel en opdrachten worden de leerlingen zich bewust van het lichaam. Ze gaan aan de slag met improvisatie en ontdekken veel nieuwe dingen in de dans. Dans wordt gecombineerd met theater.

Modern

Een workshop waar verschillende muziekstijlen gemixt worden. Er wordt veel floorwork gedaan. Dans met een beetje techniek en een nieuwe uitdaging. De leerlingen leren mooie lijnen in een dans te verwerken.

Theater maken

De theaterlessen zijn een goede manier voor leerlingen om te leren zichzelf neer te zetten in een groep en om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ze leren scènes te maken en te spelen voor publiek. Er wordt veel gewerkt vanuit improvisatie. Zo krijgen ze de kans om zichzelf echt te laten zien en het is een goede basis voor de les. Daarnaast krijgen de leerlingen belangrijke theatertechnieken aangeleerd.

Teksttheater

Als acteurs een voorstelling gaan maken krijgen ze eerst een script. Deze zinnen leren ze uit hun hoofd, maar dan begint het pas. De woorden worden tot leven gebracht door de spelers. Door  middel van stem, emotie en lichaamshouding komt het personage tot leven. In deze workshop krijgt iedereen een korte monoloog. Met attributen en kleding maken we het personage af.

Rap

Maak je eigen  rap. Rijm de woorden aan elkaar, zet er een beat onder en er begint wat te komen. Maar hoe je begint en op de beat plaatst leer je in deze workshop. Je wordt creatief met taal. Een prachtige workshop in plaats van een les Nederlands en/of Engels

Zang

De lessen zang bestaan niet simpelweg uit liedjes zingen. Er wordt een combinatie aangeleerd van zang en toneel. Zo leren de leerlingen hun gevoel in een liedje te stoppen. Daarnaast krijgen ze les in zangtechnieken. Laat de nachtegaal maar uit zijn kooitje komen!

Djembee

Leer ritmes te maken op de djembee. Laat het Afrikaanse geluid in het klaslokaal komen. Samenspel is van groot belang zodat de ritmes elkaar aanvullen. Je kan de ritmes ook laten klinken op vuilinisbakken.

Beat Creating

Tijdens ‘Beat creating’ wordt de leerlingen geleerd hoe ze beats kunnen maken en hoe ze om moeten gaan met het hiervoor bestemde programma. Ook krijgen ze les in het opnemen van hun eigen stem. Na het volgen van deze workshops zullen leerlingen hun eigen muziek maken op hun eigen computer. Een ritmische les waarin leerlingen hun creativiteit kunnen uiten.

Poppentheater

Hoe breng je een pop tot leven? Je kunt hem laten ademen, kijken, lopen en praten.  In deze workshop ga jij een pop tot leven brengen. Stap voor stap zoek je naar bewegingen die bij jouw pop passen zodat het een echt personage wordt. Je gaat bijna geloven dat ze echt leven! Deze workshop kan aangevuld worden met het zelf maken van de poppen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?