Over Shine

Wat we doen

Shine is een jongerencentrum voor podiumkunsten. Een plek in Houten waar jongeren terecht kunnen voor lessen, projecten en activiteiten. De ultieme combinatie van kunst en welzijn voor jongeren. Met ons enthousiaste team zorgen wij ervoor dat jongeren elkaar ontmoeten, hun talenten ontwikkelen en hun ideeën realiseren.

Waar we voor staan

Iedereen is welkom bij Shine. M/v/x en welke achtergrond je ook hebt. Bij Shine kan en mag iedereen zichzelf zijn. Ook als je nog niet zo goed weet wie dat is.

Door met jongeren in gesprek te gaan en te creëren vanuit verschillende kunstdisciplines, leren zij om een mening te vormen, kritisch te kijken naar hun omgeving, te zien wat ze mooi vinden en wat hen raakt. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van hun persoonlijke identiteit.

We don’t judge, we Shine

Shine is vooral van de jongeren zelf. Ze krijgen veel ruimte om input te geven in het creatieve proces en om activiteiten te bedenken en uit te voeren. Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenaarschap.

We Shine together

Meer weten over wat we doen en waar we voor staan? Lees ons jaarverslag 2023 of jaarplan 2024.

Wie we zijn

SHINE Team Madelein

Madelein (zij/haar) heeft theaterwetenschappen gestudeerd in Utrecht en werkt al meer dan 10 jaar aan allerlei verschillende maatschappelijke projecten voor, door en met jongeren. Deze ervaring zet zij nu in bij Shine. Ze stuurt met veel enthousiasme de organisatie aan, leidt en bedenkt verschillende projecten en is het eerste aanspreekpunt voor ouders, jongeren en samenwerkingspartners.

SHINE Team Manon

Hilco (hij/hem) heeft drama gestudeerd in Groningen en theaterdocent aan de hogeschool voor de kunsten in Utrecht. Hij maakt elk jaar een theatervoorstelling met de leerlingen van de productieklas en werkt samen met onze theaterdocent aan de eindvoorstelling. Hilco is verantwoordelijk voor de Kick-off, ShineTime en alle Queer-gerelateerde projecten binnen Shine.

SHINE Team Manon

Sanne (zij/haar) is al lange tijd betrokken bij Shine. Zij vond hier als leerling haar passie voor dans, rondde de dansopleiding aan het Creative College af en gaf les bij onder andere Shine. Bij Shine ontdekte zij ook haar passie voor het werken met jongeren, waardoor zij besloot verder te studeren richting het sociale werkveld. Sanne houdt zich bij Shine voornamelijk bezig met de jongerenraad, ShineTime en onze social media.

Het bestuur van Shine bestaat uit:

Voorzitter – Rens Amersfoort, Penningmeester – Fleur Boesveldt, Secretaris – Bram van der Leer

Werken bij Shine

Wil je graag bij ons stagelopen? Elk schooljaar van september t/m juni werken twee stagiairs één dag in de week mee aan de activiteiten van Shine. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Samenwerken

Shine wordt gesteund door:
Gemeente Houten
KF Hein Fonds

Daarnaast werken we nauw samen met verschillende partijen in Houten, waaronder:
College de Heemlanden
Gemeente Houten
Healthy Houten
Sociaal Team Houten
Theater aan de Slinger
Van Houten en Co

Wil je ook samenwerken met Shine? We verkennen graag samen de mogelijkheden.

Neem contact met ons op.