Theater

''speel de sterren van de hemel ''

Theater Plus Klas

''De Theater Selectiegroep van SHINE''

Theater

Bij de theaterlessen van SHINE leer je toneelspelen. Je gebruikt je fantasie om samen met anderen mooie scenes te maken. Wat maakt een scene nou mooi of spannend om naar te kijken? Je leert ook om te spelen met verschillende emoties. De ene keer speel je een oude chagrijnige man, dan weer een verlegen meisje. Dit alles leer je door aan de slag te gaan met theateroefeningen zoals improvisaties. Hiervoor gebruiken we vaak attributen en kostuums. Door toneel te spelen ontwikkel je naast het spelplezier, ook je zelfvertrouwen. Samen met anderen speel je de sterren van de hemel.
Bij de lessen Theater 1 & 2 werk je mee aan de eindvoorstelling van SHINE. De voorstelling gaat altijd over een maatschappelijk thema dat tijdens verschillende activiteiten van SHINE centraal staat. Als leerling van SHINE leer je niet alleen om toneel te spelen, maar dagen we je ook uit om na te denken over thema’s als pesten, groepsdruk, gezonde voeding, alcohol of armoede.
Theater 1 en 2 wordt gegeven door Jordy.  Hij is ontzettend actief in de theaterwereld en maakt onder andere voorstellingen met zijn eigen theatergezelschap Matrose. Hij woont in Utrecht en heeft zijn opleiding bij de HKU gedaan.
Theater voor Kids wordt gegeven door Manon. Manon is afgestudeerd als theaterdocent en theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze geeft theaterles en werkt bij SHINE met veel plezier aan projecten als de Wijkmusical en de eindvoorstelling! Naast het toffe werk bij SHINE speelt Manon zelf ook in haar eigen theatercollectief.

Theater voor Kids

Theater 1

van 18.00 tot 19.00
de Slinger 2, Houten
van 19:00 tot 20:00
de Slinger 2, Houten

Theater 2

van 20:00 tot 21:00
de Slinger 2, Houten