Modern

''Je kan je gevoel er in kwijt''

Modern

''Je kan er je gevoel in kwijt''

Modern

Moderne dans is gebaseerd op de alledaagse, natuurlijke bewegingen. Zeer geschikt dus ook voor kinderen. Het is een dans vorm waarin je veel gevoelens in kwijt kan. Improvisatie komt ook terug in de lessen waar je eigen creativiteit wordt uitgedaagd. Moderne dans stimuleert het lichaamsbewustzijn. De les start met oefeningen en daarna met een choreografie. We gebruiken vaak herkenbare nummers van deze tijd.
Bij de lessen Modern werk je mee aan de eindvoorstelling van SHINE. De voorstelling gaat altijd over een maatschappelijk thema dat tijdens verschillende activiteiten van SHINE centraal staat. Als leerling van SHINE leer je niet alleen dansen maar dagen we je ook uit om na te denken over thema’s als pesten, groepsdruk, gezonde voeding, alcohol en armoede.
De Moderne Dans lessen worden bij SHINE gegeven door Rebecca. Rebecca is een gedreven dansdocent met individuele aandacht voor de leerling. Belangrijk vindt zij de ontwikkeling van identiteit. Voorop staat plezier, genieten van de muziek en durven jezelf te laten zien. Rebecca is op haar 15e begonnen aan de vooropleiding dans aan de Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten, aan de 5 o’clock class. Momenteel studeert zij aan de opleiding Docent Dans aan de Hoge School voor de Kunsten, Academie voor Theater en Dans.

Modern 1

Modern 2

van 17:00 tot 18:00
de Slinger 2, Houten
van 18:00 tot 19:00
de Slinger 2, Houten